Szeretettel köszöntelek a SZABAD HÍREK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SZABAD HÍREK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SZABAD HÍREK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SZABAD HÍREK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SZABAD HÍREK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SZABAD HÍREK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a SZABAD HÍREK közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
SZABAD HÍREK vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
2010. 07. 19. Kultúra
A józan eszednek higgy, ne az olyanok által kitalált hazugságoknak, akik hasznot húznak abból, ha beteg vagy!
Betegséggyártók
Köszöntelek
kedves olvasó. A nevem Miklósi István, és nem vagyok orvos,
mindössze csak egy természetgyógyász. Utólagos engedelmeddel
tegeződnék, mert így jobban el tudom mondani amit
szeretnék.
Amiről beszélni fogok, az bármilyen krimibe
beleillene. A baj csak az, hogy ez itt és most történik mégpedig
mindenkivel, veled is!
Azt fogom elmondani, hogy hogyan mérgezik
tudatosan az embereket és miért nincs esélyed arra, hogy
egészséges öregkort érj meg, feltéve ha egyáltalán megéred a
nyugdíjas kort!
A módszer egyszerűen zseniális! Több
szempontból is, egyrészt azért mert ebben a témában aránylag
könnyű félrevezetni még a szakembereket is, másrészt azért
mert, aki esetleg csak félfüllel hall a dologról az biztosan nem
fogja fel ennek a súlyát és jelentőségét. Márpedig a
cenzúrázott médián keresztül ez az információ biztosan nem jut
el az emberekhez. Továbbá ebben a témában a "szakemberek"
is hazudnak. Néhányuk - jó pénzért - maga gyártja a
hazugságokat, de a legtöbbjük egyszerűen csak félre van vezetve
és nem gondolt még bele alaposan. Sajnos az orvosok nagy része is
az utóbbiak közé tartozik, legalábbis ebben a témában.
Nézzük
mit is okoz ez a mérgezés: Szív és keringési problémák, magas
vérnyomás, asztma, csontritkulás, érszűkület, fokozott
trombózis és infarktus veszély, anyagcsere zavarok vagyis pont
azokat a betegségeket, amelyek népbetegségek. Az anyagcsere
zavarok viszont nagyon sok más betegségnek a kialakulását segítik
elő, pl többek között a rákét is. Azt nem állítom, hogy
közvetlenül rákot okoz, de igenis jelentősen segíti a rák
kifejlődését. Úgy gondolom, hogy minden olyan betegség ami nem
vírusos vagy bakteriális eredetű, azoknak a kifejlődésében az
anyagcsere zavarok jelentős szerepet játszanak.
A helyhiány
miatt csak nagyon tömören a lényeget fogom elmondani, emiatt
sajnos sok olyan információ kimarad amiről nem ártana ha tudnál,
mert a szándékosan terjesztett hazugságok pont az ilyen apró
részletek félremagyarázásával válnak hihetővé azok számára
akik nem ismerik kellő mélységben a témát. 2008 decemberében a
szerencsi ezoterikus fesztiválon 2 órás előadást tartottam
erről. Ezt csak azért írtam le, hogy lásd milyen mélysége van a
témának.
Még így az elején fontos tisztázni, hogy a
mérgezéseknek nagyon sok módja van. Ezek közül csak egy módszer
az, amikor nem maga a felhasznált anyag mérgező, hanem a
szervezetbe juttatott mennyisége miatt válik mérgezővé.
Az az
anyag amiről konkrétan beszélek a Kálium. Ez egy egyébként
létfontosságú anyag, a vérben 5 mmol/l -nek kell lenni belőle,
azonban az egyensúlya annyira kényes, hogy 7 mmol/l-nél már
megáll a szív!!!!!!
A betegséggyártók által terjesztett
hazugságok szerint a napi szükséglet belőle 2 - 3 g, egyes
esetekben 5 -10 grammot is emlegetnek, pedig a tényeges napi
szükséglet 0,3 - 0,5 g között van, az elfogyasztott
vízmennyiségtől függően!
Mivel, egy orvos által mondott
hazugságot könnyebben elhiszel, mint a nem orvos által mondott
igazságot, ezért szükségesnek tartom leírni, hogy hogyan tudod a
valós napi kálium szükségletet kiszámolni!
Orvosi biokémia:
Donnan egyensúly! (erre még fogok hivatkozni)
Ez írja le,
többek között azt is, hogy a vérben 5 mmol/l káliumnak kell
lenni.
Az emberi szervezet számára létfontosságú anyagok
egyensúlyának fenntartásához egy anyagból ugyanannyit kell
fogyasztani, mint amennyi természetes úton távozik!
Átlagos
embernél, napi 2 liter folyadékfogyasztást és ennek megfelelően
2 liter folyadékürítést vegyünk alapul. (A folyadékürítés
nem csak vizelet ürítést jelent, de helyhiány miatt most úgy
fogunk számolni mintha a folyadékürítés csak vizeletürítést
jelentene. Ha a folyadékvesztést többi módját is részleteznénk
az sem módosítana sokat a végeredményen.) A vizelet, mint szűrlet
a vérből választódik ki. Ideális esetben ha a szervezetnek nem
kell azért dolgoznia, hogy káliumot tartson vissza, vagy felesleges
káliumtól szabaduljon meg, akkor a kiválasztott vizeletben
ugyanannyi kálium van, mint a vérben, tehát 5 mmol/l. Ha ennyi
ürül, akkor az egyensúly fenntartásához ugyanannyit kell
fogyasztani, tehát 5 mmol/l-t. Ez napi 2 liter esetén napi 10 mmol
káliumfogyasztást jelent. A kálium relatív atomtömege 39,1.
39,1x10=391 mg! Tehát ideális esetben, napi 2 liter
folyadékfogyasztást alapul véve, a napi ideális káliumfogyasztás
391 mg vagyis 0,39 gramm!!!!!!!!!!! Ha kevesebb folyadékot iszol,
akkor kevesebb káliumra van szükséged! Jól látható, hogy a
betegséggyártók, az egészséges káliumfogyasztáshoz képest 10
- 20 szoros mennyiséget tüntetnek fel egészségesnek és ennyit
javasolnak (merő jóindulatból). Mivel igen kis mennyiségekről
beszélünk, ezért ahhoz, hogy átérezd ennek a valódi súlyát,
képzeld el, a rajtad lévő ruha (egy átlagos, nem túl meleg, de
nem is túl hideg napot tekintve) nem kb 1,5 kg, hanem 15 - 30
kg! A különbség óriási!
2.
A betegséggyártók
módszere nem csak az, hogy egészségtelen dologra beszélnek rá,
mintha az lenne az egészséges, hanem ugyanakkor az egészségesről
lebeszélnek, és úgy állítják be mintha az káros lenne.
Ennek
megfelelően ennek a hazugságsorozatnak van egy másik része is,
mégpedig az, hogy az egyébként egészséges és szükséges
konyhasóról pedig lebeszélnek, úgy állítva be, mintha az
egészségtelen lenne. A sóról, mindenféle hazugságot
terjesztenek, többek között pl azt, hogy megemeli a vérnyomást.
Van még egy csavar a dologban, mégpedig az, hogy a kereskedelmi
forgalomban kapható rossz sók tényleg vérnyomás emelkedést
okoznak, ezzel is igazolva a betegséggyártókat. AZ EGÉSZSÉGES JÓ
SÓ, EGÉSZSÉGES EMBERBEN NEM OKOZ VÉRNYOMÁS NÖVEKEDÉST!
Olyanoknál, akik nem egészségesek, (és itt az egészséges embert
nem szabad összekeverni a tünetmentessel), náluk okozhat a jó só
is átmenetileg vérnyomás növekedést, ezért amikor az ember
elkezdi visszapótolni a szervezetébe a hiányzó mennyiségű sót,
nagyon óvatosan és csak lassan, fokozatosan szabad ezt megtennie! A
só visszapótlása minimum 6 hónapot vesz igénybe, de sokkal
inkább 1 - 2 évre van szükség az egyensúly
helyreállításához!
Mivel a sóval kapcsolatos
hazugságsorozatot csak nagyon lassan és észrevétlenül lehetett
bevezetni, és a a köztudatba elültetni, ezért ahhoz, hogy idáig
eljussunk legalább 50 - 60 évre volt szükség. Becslésem szerint
Magyarországon az 1950 - 1960-as évek körül kezdték lassan
fokozatosan elterjeszteni a sóval kapcsolatos hazugságokat. A
folyamatot jelentősen felgyorsította, amikor a gengszterváltás
után észrevétlenül kicserélték a boltokban az egészséges
sókat, mérgezőekre.
Ezeknek a következménye, hogy ma
Magyarországon az emberek 90 - 95 % -ának túl alacsony a vér
Nátrium tartalma, vagyis nem esznek elegendő mennyiségű JÓ sót.
(Mindig felhúzom magam, amikor feljön ez a téma, elmondom az
embereknek, hogy nem esznek elegendő mennyiségű jó sót, és
sokan kapásból rávágják, hogy ők bizony elég sót esznek.)
Ha
meg szeretnéd tudni, hogy elegendő jó sót eszel-e, akkor csak a
vérképedet kell megnézni.
Korábban már említettem a Donnan
egyensúlyt. Ez azt is leírja, hogy egészséges embernél a vérben
142 mmol/l Nátriumnak kell lenni. Régi orvosi könyvek még
leírják, hogyha a vér Nátrium értéke 140 mmol/l alá csökken
akkor az már KÓROS és hyponatrémiáról beszélünk. A
vérképekben a Nátrium referencia tartománya jelenleg 135-145
mmol/l, ami egy szándékosan eltorzított érték. (Ha előveszed a
vérkép eredményeidet több évre visszamenőleg, akkor látni
fogod, hogy a referencia tartományokat úgy módosítgatják, mintha
csak egy időjárás jelentés volna. Nem csak a Nátrium
vonatkozásában.) A Nátrium igazi referencia tartománya valójában
140 - 144 mmol/l. A határok kitolásával elfedték, hogy az emberek
tömegesen betegek a rossz sótól! A jelentkező tünetekre meg majd
mindenféle gyógyszereket fognak szedni, jelentős hasznot hajtva
ezzel a gyógyszeriparnak.
Azt, hogy miért ennyire fontos a
nátriumkoncentráció fenntartása megpróbálom röviden
elmondani.
Az emberi szervezetet sejtek építik fel. A sejtfalon
keresztül történik az anyagcsere, a sejt megszabadul attól, amire
már nincs szüksége és felveszi a számára szükséges
tápanyagokat. Mindezek a folyamatok folyadékokban történnek. A
test nagy része is víz. A folyadékokban van egy olyan jelenség
amit úgy hívnak, hogy ozmózis nyomás. Ez olyankor jelentkezik ha
egy féligáteresztő hártyával (más néven ozmózis membránnal)
elválasztunk olyan folyadékokat amelyekben az oldott anyagok
mennyisége különböző. Pl tiszta víz és sós víz között.
Ilyenkor a két folyadék igyekszik egyensúlyi állapotot létrehozni
és egymással elkeveredni mégpedig oly módom, hogy a hígabbik
(ami az oldószer szerepét játssza) igyekszik hogy a töményebb
folyadékot felhígítsa. Ilyenkor az ozmózismembrán két oldalán
jelentkező nyomáskülönbség rendesen mérhető. Minél nagyobb a
két folyadék közötti töménység különbség, annál nagyobb
nyomás jelentkezik.
A sejtfal egy féligáteresztő hártya, ami
gyakorlatilag ozmózismembránként viselkedik, aminek mindkét
oldalán folyadék van. Ahhoz, hogy az anyagcsere zavartalanul és
maradéktalanul le tudjon folyni a sejtfal mindkét oldalán (vagyis
sejten belül és sejten kívül) azonos nyomásnak kell lenni. Ha a
sejten kívül túl SOK a só, akkor az ozmózis nyomás a sejtből
kifelé mutat. Ilyenkor a sejt könnyen le tudja adni az anyagcsere
termékeit, viszont nehezen tudja felvenni a működéséhez
szükséges anyagokat, és a sejt éhezik, valamint folyadék távozik
belőle, extrém esetben kiszárad.
Ha a sejten kívül túl KEVÉS
a só, akkor az ozmózisnyomás a sejtbe befelé mutat. Ilyenkor sejt
könnyen fel tudja venni a szükséges tápanyagokat ugyanakkor
nehezen tudja leadni az anyagcsere által termelt salakanyagokat.
Ilyenkor a méreganyagok felhalmozódnak, továbbá folyadék áramlik
a sejtbe, amitől az deformálódik, megduzzad, extrém esetben
szétpukkan.
A fentiek miatt könnyen belátható, hogy az ozmózis
nyomás egyensúlyban tartása mennyire rendkívül fontos a
szervezet számára!
(Gondolkozz el azon, hogy napjainkban miért
is vannak annyira felhalmozódva az emberek szervezetében a
méreganyagok, és miért kap akkora hangsúlyt a méregtelenítés!)
A
sejten belül lévő folyadék állandó, nem változik, míg a
sejten kívüli tér az étkezésnek és a folyadékfogyasztás
mennyiségének és minőségének függvényében változhat.
Mivel
a sejten kívüli ozmózisnyomás több mint 90%-át a Nátrium adja,
ezért az is belátható, hogy mennyire fontos az elegendő
mennyiségű JÓ só fogyasztása.
Ha számszerűen akarjuk
megnézni, hogy mennyi jó sót kellene egy embernek naponta
fogyasztani, akkor azt ugyanúgy tudjuk kiszámolni, mint a kálium
esetében:
Orvosi biokémia: Donnan egyensúly!
Mint már
említettem ez leírja, hogy a vérben 142 mmol/l nátriumnak kell
lenni.
Az emberi szervezet számára létfontosságú anyagok
egyensúlyának fenntartásához egy anyagból ugyanannyit kell
fogyasztani, mint amennyit természetes úton távozik! Ezt is
mondtam már.
Átlagos embernél, napi 2 liter folyadékfogyasztást
és ennek megfelelően 2 liter folyadékürítést vegyünk alapul. A
vizelet, mint szűrlet a vérből választódik ki. Ideális esetben
ha a szervezetnek nem kell azért dolgoznia, hogy nátriumot tartson
vissza, vagy felesleges nátriumtól szabaduljon meg, akkor a
kiválasztott vizeletben ugyanannyi nátrium van, mint a vérben,
tehát 142 mmol/l. Ha ennyi ürül, akkor az egyensúly
fenntartásához ugyanannyit kell fogyasztani, tehát 142 mmol/l-t.
Ez napi 2 liter folyadékfogyasztás esetén napi 284 mmol
nátriumfogyasztást jelent. A nátrium relatív atomtömege 22,99.
22,99x284=6529,16 mg tiszta nátrium! Míg a káliumnál többnyire
csak tiszta káliumról van szó, addig nátrium esetében
konyhasóról szoktunk beszélni ami NaCl. A konyhasóban minden
egyes Na atomhoz egy Cl atom kapcsolódik. Mivel a mmol mint
mértékegység gyakorlatilag az atom darabszámot méri, ezért ha
minden Na-hoz 1 Cl kapcsolódik, akkor konyhasó esetén ez szintén
napi 284 mmol Clor fogyasztást jelent. A Clor relatív atomtömege
35,45. 35,45x284=10067,8 mg Cl-t jelent. Tömegüket összeadva
6529,16 + 10067,8 = 16596,96 mg. Tehát napi 2 liter folyadék
elfogyasztása esetén ideális esetben NAPI 16,6 GRAMM JÓ KONYHASÓT
kellene fogyasztania egy embernek. Ha ezt kiszámolom mennyi egy év
alatt, akkor 6059 grammot kapsz, tehát évi 6 kg sót kellene egy
embernek elfogyasztani, vagyis egy 3 tagú család esetében havonta
1,5 kg JÓ sónak kellene elfogynia.
Na most gondolkozz el rajta,
hogy eszel-e elég sót!
Amikor kevés sót eszel, akkor
ahhoz, hogy a szervezet a sókoncentrációt fenntartsa, „felesleges”
vizet ürít. Valójában ez nem felesleges víz és szükség lenne
rá, de nincs más mód a kompenzáláshoz. Ennek következtében a
vér besűrűsödik. A besűrűsödött vér pedig megnövekedett
trombózis veszélyt jelent. Emiatt van az, hogyha manapság
valakinek begipszelik a lábát, akkor mindenféle vizsgálat nélkül,
testsúlyhoz igazítva vérhígító (Fraxiparine) injekciót kell
kapnia minden nap. 20-30 évvel ezelőtt még érdekes módon nem
volt rá szükség. Természetesen azt mondják, hogy ez megelőzés,
ami igaz is, ugyanakkor azt már nem mondják el, hogy erre a
megelőzésre miért is van szükség, mintha nem tudnák, hogy mi
miatt sűrűsödött be az emberek vére! Egy újabb jó üzlet, mert
így a Fraxiparine fogyasztás több ezerszeresére
növekedett!
További következménye annak ha a szervezet
„felesleges” vizet ürít, az, hogy a bőr jobban ráncosodik, és
már lehet is jó pénzért eladni a különböző bőrfeszesítő,
és hidratáló krémeket. Egy másik jó üzlet!
(Könyörgöm,
hölgyek! Hidratálni, vagyis vizet visszapótolni nem krémekkel
kell!!!
Elegendő JÓ só kell enni. Persze csodákat nem kell
várni tőle, pláne figyelembe véve, hogy a bőr lesz az utolsó
hely ahova a szervezet a sót és a vizet visszapótolja, de ez
mindenféleképp lassítja a ráncosodást. )
A napi 16,6 g-os
szükséglethez képest a betegséggyártók napi 1 - 2 grammot
extrém esetben napi 0,5 gramm sót ajánlanak elfogyasztani, szintén
merő jóindulatból.
Ahhoz, hogy átérezd ennek a súlyát
is térjünk vissza a ruhás példához, és képzeld el, hogy egy
átlagos, nem túl meleg, de nem is túl hideg napon a kb 1,5 kg,
ruha helyett csak egy fehérnemű van rajtad...........
A
betegséggyártók hazugságainak további zsenialitása, hogy mivel
a sótól megszomjazol, ezért ha nem eszel elég sót, nem fogsz
inni annyi vizet sem. Sőt, a vizet szinte egyáltalán nem is fogod
kívánni, helyette mindenféle löttyöt fogsz inni tovább rontva
ezzel a saját anyagcseréd egyensúlyát!
Szintén gondolkozz el
rajta, hogy iszol-e elég vizet!
Saját véleményem, hogy minden
embernek napi 1,5 - 2 liter TISZTA VIZET kellene meginnia, ezen felül
azt és annyit iszol amennyit akarsz, de a napi 1,5 - 2 liter TISZTA
VIZET el kellene fogyasztani!
Ha elég jó sót fogsz enni,
könnyedén meg fogod inni a napi 1,5 - 2 liter vizet!
Sokat
emlegettem a JÓ SÓ fogalmát. Azt, hogy az a só, amit te eszel
jó-e, nagyon egyszerű megtudni. Azt, hogy a kálium mérgező
mennyiségben kerüljön a szervezetedbe, többek között úgy érik
el, hogy a JÓ SÓ -hoz ami NaCl hozzákevernek Kálium-kloridot. A
kálium-klorid érzékszervileg nem különböztethető meg a
Nátrium-kloridtól. Ugyanúgy néz ki és ugyanolyan sós íze van.
Azonban, mivel a kálium-klorid bőr irritatív, ezért semmi mást
nem kell tenned, mint a fürdővizedbe beletenni 3 - 5 kg sót abból
amit eszel, (100 liter vízhez 3,5 kg-ot, ez ugyanannyi, mint a
tengervíz sókoncentrációja), és megfürdeni benne 30-60 percet.
Ha JÓ a só, akkor ugyanúgy semmi bajod nem lesz tőle mint a
tengervíztől! Ha a só emberi fogyasztásra alkalmatlan, akkor a
bőröd ki fog pirosodni (nem lehet összetéveszteni azzal, ha a
meleg víztől enyhén kipirosodsz), érzékenyebb bőrfelületeket
marni fogja. Nekem a szám szélét kezdte el marni, ott éreztem a
legerősebben.
Súlyos figyelmeztető jel arra, hogy rossz sót
fogyasztasz az is, hogyha ismeretlen eredetű szívtáji fájdalmaid
vannak. Szintén saját tapasztalatom, hogy ez a tünet férfiaknál
sokkal többször és intenzívebben jelentkezik, mint nőknél.
Nekem aránylag sokszor volt ilyen panaszom, (amit az orvosok
kivizsgáltak, és nem tudták az okát megmondani), de a
feleségemnek nem volt ilyen panasza, pedig ugyanazt a sót
fogyasztottuk. Amióta jó sót eszek, azóta ez a panaszom teljesen
megszűnt.
Javaslom, hogy kerüld az étkezések során a szóját
és a szójakészítményeket is, (pl: szójás italok, olcsó virsli
stb.) rendkívül magas (2000 mg/ 10 dkg) kálium tartalma
miatt.
Itt megemlítenék egy másik dolgot is. Hirtelen
sportoló halálok! Állítólag nem tudják mitől áll le a
sportolók szíve hirtelen és váratlanul. Gondolkozzunk egy kicsit.
A sportolók nagy része sporttápszereket fogyaszt. Ezek tömény
szója készítmények, rendkívül magas kálium tartalommal. A
sportoló megissza a szójás sporttápszert, majd kimegy a pályára
és intenzív fizikai megterhelésnek teszi ki magát. Elkezd erősen
izzadni, vizet és Nátriumot veszít, miközben a korábban
elfogyasztott sporttápszerből a kálium szívódik fel. A
szervezetben a Nátrium szintje csökken, a kálium szintje
emelkedik, amikor az eredeti Nátrium-Kálium egyensúly jelentősen
felborul, és elér egy kritikus pontot, akkor az ingerületvezetés
megáll, és megáll a szív. Ugyanis az ingerületvezetés a
Nátrium-Kálium pumpának nevezett módszerrel működik. Amíg a
mentősök nem tudják, hogy miért is állt meg a szív, addig
egyetlen ilyen sportolót sem fognak tudni megmenteni!
A sportolók
esetében kiemelten jelentkezik a kevés JÓ só fogyasztásának
veszélye!
Amikor sóval kapcsolatos dolgokról hallasz
érdemes odafigyelni pár dologra. Amikor nátriumról beszélnek az
nem ugyanaz mint a só, mert az nátrium-clorid, kiszámolják neked
a szükséges nátriumfogyasztást, majd mindenféle átváltás
nélkül úgy beszélnek erről, mintha ez ugyanannyi konyhasót
jelentene. Továbbá sokszor úgy beszélnek az elégséges
mennyiségről, mintha az ugyanaz lenne mint az egészséges. Az
elégséges nem jelent egészségest!
Ha a belélegzett levegő
oxigéntartalma 10 - 15 százalék az még elégséges mert még
életben maradsz, azonban akkor egészséges ha az oxigéntartalom
eléri a normális 21 százalékot. Látható, hogy az elégséges és
az egészséges még véletlenül sem jelenti ugyanazt.
További
aljassága a betegséggyártóknak, hogy míg a Na tartalmat lassan
szinte mindenen feltüntetik, addig a káliumtartalmat még a
veszélyesen sok káliumot tartalmazó szójakészítményeken SEM
tüntetik fel!
Érdemes azt is tudnod, hogyha már egyszer
elromlott a vérnyomásod, akkor az már valószínűleg nem jön
helyre még akkor sem, ha a kevés illetve rossz só fogyasztása
miatt alakult ki, és a továbbiakban elegendő és jó sót fogsz
fogyasztani. Miért érdemes mégis komolyan venned a sót ebben az
esetben is? Azért mert amíg ez nincs helyreállítva, addig az
egészséged tovább romlik, és újabb és újabb betegségek fognak
jelentkezni.
Ha egészséget akarsz magadnak és a
családodnak, akkor a következő dolgot nagyon jól vésd az
eszedbe:
A vérképednek a következőképpen kell
kinéznie:
Nátrium
141-142 mmol/l
Kálium 4-5 mmol/l
Kalcium 2,5 mmol/l
Magnézium
1 mmol/l
Nem
állítom azt, hogyha így fog kinézni a vérképed garantáltan
egészséges leszel, de azt igenis határozottan állítom, hogyha a
vérképed nem így fog kinézni akkor garantáltan beteg leszel!
Ha
vissza akarod pótolni a szervezetedből hiányzó sót akkor a
következőket javaslom:
1.) Nézesd meg a vérképedet. Ha a vér
Na értéke 140 mmol/l alatt van, akkor szükséged van a só
visszapótlására. Ha 141-142 közötti az érték akkor téged ez a
dolog nem érint.
2.) Győződj meg róla, hogy az általad
fogyasztott só, jó-e! Vegyél belőle az említett módon egy
fürdőt.
3.) Ezek után már csak jó sót fogyassz!
4.) Ha
szükséged van a só visszapótlására, akkor csak nagyon lassan
fokozatosan láss hozzá, folyamatosan figyelve magad. Nem kell
rögtön megijedni mindentől, de ha ismeretlen és rossz tüneteket
észlelsz, akkor lassíts és tájékozódj. A hirtelen, és intenzív
só visszapótlás tényleg megemelheti a vérnyomásodat, ezért is
fontos a fokozatosság. Minél nagyobb a szervezetedben a sóhiány
annál lassabban kell hozzáfogni és annál érzékenyebb leszel
kezdetben a sóra. Találkoztam olyannal, aki 1 pohár sós víztől
rosszul lett. Vérképében a nátrium 135 alatt volt, és nem
hallgatott rám, hogy lassan óvatosan. Az átmeneti rosszulléten
kívül komolyabb baja nem lett, és ma már sokat javult a vérképe
ebben a tekintetben.
5.) Ha használsz ételízesítőt, érdemes
bio boltokban só nélküli ételízesítőt venni, amit otthon magad
összekeversz jó sóval, vagy akár külön-külön is beleteheted
az ételedbe.
6.) Kezd el olyan mértékig sózni az ételeidet,
hogy MINDEN étkezésnél érezz egy KELLEMESEN sós ízt!
7.)
Készíthetsz izotóniás sós vizet is. Amikor vízről beszélek én
fontosnak tartom, hogy TISZTA víz legyen. A csapvizet és az
ásványvizeket nem tekintem tiszta víznek. Tiszta víznek az
ozmózis szűrt vizet és a desztillált vizet tekintem! A
desztillált vizet nem szabad összekeverni az ioncserélt vízzel!
(Tudom, hogy a desztillált vizet sokan mérgezőnek gondolják. Ez a
betegséggyártók újabb hazugsága és szintén tudnék tartani
róla egy előadást. Lehet, hogy egyszer ezt is megírom.)
(Ha
ozmózis szűrőt akarsz venni tudom, hogy hol juthatsz hozzá a
legolcsóbban, keress meg e-mail -ben.)
1 liter tiszta vízhez 9
gramm tiszta sót adj hozzá, és keverd össze. Ez az izotóniás
sómennyiség. Az ilyen sós víznek az ozmózisnyomása pontosan
annyi amennyire a szervezetnek szüksége van! Fontos! A lehető
legpontosabban tartsd be a 9 gramm/liter arányt. A 9 gramm
leméréséhez szükséges digitális konyhai mérleget bármelyik
boltban megvásárolhatod 3-4 ezer forintért.
Ebből a sós
vízből kezdj el naponta inni egy keveset, amit majd fokozatosan
emelhetsz. A kezdő mennyiséget és az emelés ütemét és mértékét
neked kell úgy igazítani, hogy az számodra megfelelő
legyen.
Többnyire kezdetben elég napi 0,5 - 1 deciliter, amit kb
1 - 2 havonta emelhetsz 0,5 - 1 deciliterrel, de ismételten
hangsúlyozom, hogy a megfelelő arányt neked kell magadhoz
igazítani! Minél nagyobb az eltérés a normális 142-től, vagyis
minél alacsonyabb a véred nátrium szintje annál nagyobb
óvatosságra van szükség, és annál kevesebbel kell kezdeni és
annál lassabban kell emelni az adagot!
Napi 1 – 1,5 liter
fogyasztása fölé nem menj!
8.) A szervezet a sós íz
érzékelésével tudja igen hatékonyan szabályozni a felvehető só
mennyiségét. Minél alacsonyabb valakiben a só mennyisége, annál
kevesebb só vehető fel egyszerre számára, mert a meglévő
egyensúlyi állapotot annál jobban felborítja a sok só. Igaz,
hogy ez az egyensúlyi állapot rossz egyensúly, de akkor is csak
egyensúly és mint minden egyensúlyt, megváltoztatni csak lassan
fokozatosan szabad, nem pedig felborítva. Ezért azok akiknek
nagyobb a sóhiányuk ugyanazt az ételt sósabbnak fogják érezni,
mint azok, akiknek elegendő só van a szervezetében. Ezt nyugodtan
próbáld ki. Keress valakit, akinek a vérében legalább 3-4 mmol/l
-el kevesebb nátrium van. Sózd meg az ételedet úgy, hogy számodra
kellemesen sós legyen, és mond meg neki, hogy kóstolja meg.
Számára ehetetlenül sós lesz. Mivel ahogy fokozatosan
visszapótolod a sót egyre kevésbé fogod az ételekben a só ízét
érezni így rájössz hogy mindenhol, minden sótlan, ezért érdemes
mindig magadnál tartanod egy kis doboz sót. Meg fogsz lepődni
mennyivel több sót fogsz fogyasztani, mint eddig. Ezt azért írtam
le, hogy ha ezt fogod tapasztalni, tudd, hogy ez természetes.
9.)
A sok só fogyasztásával több lehet a gyomorsavad, mivel a
konyhasóból (NaCl) a clornak csak egy része kerül a vérbe (103
mmol/l), a többi része a gyomorsavhoz kell. A gyomorsav
semlegesítéséhez, és a savasodás megelőzéséhez a
legegyszerűbb módszer a szódabikarbóna fogyasztása. (A
betegséggyártók már erről is mindenféle rosszat terjesztenek.)
A szódabikarbóna NaHCO3. A vérben Na-ból mint már tudod 142
mmol/l-nek kell lennie, míg HCO3-ból 27 mmol/l-nek, valamint ez a
szervezet legfontosabb pufferrendszere.
Mint láthatod a
szódabikarbóna minden része természetes összetevője a vérnek.
Ha az elmúlt pár ezer évben nem volt káros, akkor valószínűleg
ez után sem lesz az. :)
Ezenkívül a szódabikarbóna fontos
Nátrium forrás is, így szintén segít a vér Na értékét
helyreállítani.
Szódabikarbóna fogyasztásánál fontosnak
tartom, hogy gyógyszertári legyen. Nem drága, kb 200 Ft egy 200
grammos csomag belőle.
Olyankor vegyél be belőle, ha sok a
savad.
Ha nincs túl sok gyomorsavad, és savasodás ellen, napi
rendszerességgel akarod használni, akkor javaslom, hogy mivel
semlegesíti a gyomorsavat, ezért étkezés után várj legalább
egy órát mielőtt beveszed. Én egyszerre egy fél kávéskanálnyit
szoktam bevenni, de a számodra ideális mennyiséget ennél is neked
kell megtalálni. Tapasztald ki. Az sem jó, ha túl sokat
fogyasztasz belőle.
10.) Ha bármilyen pozitív változást érzel
magadon, pl fokozatosan elmúlt a krónikus fáradtságod, vagy
bármilyen egyéb tapasztalatod van, akkor légy szíves írd
meg.
Ejteni kell még pár szót a cukorbetegségről is.
Létezik egy olyan dolog, amit úgy hívnak, hogy másodlagos
nátrium-glükóz transzport. Ez olyan területe az orvosi
biokémiának, amibe nincs kedvem beleásni magam, és nem is áll
szándékomban. Azonban tekintetbe véve, hogy a cukorbetegség is
népbetegség, és igazából értelmes magyarázatot nem tud rá
adni a jelenlegi orvostudomány, ezért élek a gyanúperrel, hogy
komoly köze van a rossz sónak a cukorbetegség kialakulásához
is.
További zsenialitása a betegséggyártók módszerének,
hogy öreg korra jelentkeznek a hatások, így további hasznot hajt
azzal, hogy nem kell "feleslegesen" nyugdíjasokat
fizetni.
Érdemes megnézni azt a tényt is, hogy ha
visszaemlékszel 30 évvel ezelőttre, több idős ember volt, és
azok is sokkal kevesebb gyógyszert szedtek, míg manapság szinte
nincs olyan idős ember aki ne szedne gyógyszereket, és aránylag
nem is keveset fogyasztanak.
Ez az ördögi módszer
tökéletesen működik, úgy ahogy azt a betegséggyártók várják!
Kik a betegséggyártók? Ezt találd ki magad.
Ez az írás
teljes terjedelmében, és csak teljes terjedelmében változtatások
nélkül, szabadon terjeszthető!
megkaptam-e!!!!
Ezt az
írást feltettem a http://www.tisztaso.narod2.ru/ oldalra. 1-2 más
dolgot is fel fogok majd tenni, ha lesz rá időm. Mivel a
betegséggyártók éberen őrködnek az „egészséged” felett
(vagy sokkal inkább a pénztárcájuk felett), ezért csak idő
kérdése, hogy mikor teszik működésképtelenné az e-mail
címeket, és a weboldalt, ezért amíg tudod másold és továbbítsd.
Kiegészítés: Ez az írás nem azért készült, hogy bárkiben is negatív érzéseket keltsen, azonban szükségesnek tartom, hogy nevén nevezzük a dolgokat, és én emögött sajnos tudatos és szándékos rosszindulatot látok.
Forrás: http://www.tisztaso.narod2.ru/
Beküldte: Érszegi Edit
gyulayoyo@yahoo.com (ygyula, 2010. 07. 19. 13:30)
Ilyen sokat egyhúzamban én nem tudok gondolkodni, de mivel itt hátrébb utalás történt, hogy valaki azt íta: lehet jó sót kapni, és én írtam ilyet, megismétlem: Legjobb az Erdélyben bányászott konyhasó (mind ízileg, mind összetételileg). Ízben különböznek a sók, hisz máskülönben a jobb szakácsok nem használnának legalább hétféle sót. Öszzetétel szempontjából, annak aki kíváncsi elmondom, miért ez a só a legjobb. Nemcsak azért, mert nekem ez ízlik a legjobban, hanem ez összetevőiben lényegileg tengeri só, de nem desztillálás, sem beszárítás útján valósult meg, így tartalmazza a tenger minden jótevő íz és nyomelemvilágát. Lehet benne rothadt hal is, mert az nem baj, sőt alganyomok stb. A máshol bányászott sók, nem tartalmazzák ebben a formában ezeket az összetevőket. Miért? Erről is lehet külön értekezést íni. De a jobb geológiai tankönyvekben benne van. A só nem helyettesíthető mással! Aki el van tiltva a sótól, annak semmi oka azt ízileg mással helyettesítenie, meg lehet szokni a sózottan (mert sótlan nincs) ételeket.
A kóser
étkezési só kálisómentes, s a zsidókat arra tanítja a zsidó
törvénykönyv, a Talmud, hogy ők tiszta desztillált ivóvizet és
hozzá tiszta konyhasóval erőteljesen (fiziológiásan)sózott
kenyeret egyenek, mivel ezek így gyógyhatásúak.
A fajirtó
talmudista zsidók és azok bűnsegédei, elködösítik,
szembehazudják ezt a nem zsidók felé, hogy népirtással el
tudják rabolni a nyugdíjbefizetéseinket (pl. az IMF és
Világbanki, elsikkasztott hitelek törlesztésére, ill. az
ingatlanainkat, a betelepített zsidók részére megszerzéséhez?).
Ez a módszer nem új, lásd Mózes II. 23., 20-33, V. 7. 2, 22. és
Talmud, Taanith 10 a. lap, és Baba kamma 93 b. lap stb.
Felelős
jóembereknek:
"Tanítványai megkérdezték őt és így
szóltak hozzá: Akarod, hogy böjtöljünk? És hogyan imádkozzunk
és hogyan adjunk alamizsnát és milyen étkezési előírásokat
tartsunk meg?
Jézus mondta:
Ne hazudjatok és ne tegyétek,
amit gyűlöltök, mert az ég előtt nincs semmi titokban. Nincs
ugyanis semmiféle elrejtett, mely nyilvánvalóvá ne lenne, s
nincs semmi rejtett, ami le ne lepleződne."
(Tamás
evangéliumából.)
(magyarmegmaradásért alapján JOBBIK GONDOLAT)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
A zsidók által kitalált koncentrációs táborról: a Gulág
Delfinfaragvány az Árpád háznál.
Rézkori sírhelyet fedeztek fel Bulgáriában
Megtalálhatták a náci atomprogram radioaktív hulladékait